L'animal més lleig del món

Des que el 2013 el peix esborrall va ser escollit com l'animal més lleig del món, aquesta bestiola s'ha fet famosa i víctima de tot tipus de bromes. Però, què en sabem de debò? 

El primer espècimen d'aquesta família va ser descobert a Nova Zelanda, el 1983. Després d'una dècada, el van descriure i identificar oficialment. Amb la seva aparença gelatinosa, va ser anomenat l'animal més lleig del món per l'Ugly Animal Preservation Society (Societat per a la preservació dels animals lletjos). I quin regalàs per al món d'internet, oi?

Aquests peixos viuen en aigües profundes, entre 600 i 1.200 metres de profunditat. En aquests racons, la pressió pot ser fins a 100 vegades més forta que a la superfície. Per això el seu cos és tou, empastifós i sense gaire massa òssia o muscular. Quan el treus de la profunditat, amb l'absència de tanta pressió, el seu teixit no suporta la seva estructura i sembla desfer-se formant una massa deforme.

Aquest peix és molt mandrós i es queda quiet durant força temps mentre es cruspeix qualsevol cosa comestible que passa per davant seu, com crustacis, caragols de mar, etc. Com que no té la capacitat de nedar com altres peixos més propers a la superfície, es deixa portar pel corrent. Aquesta manera de fer en aigües tan profundes és comuna en moltes espècies.

La majoria de peixos esborrall els podem trobar als oceans Atlàntic, Pacífic i Índic. Amb tot, sabem poca cosa segura sobre el seu comportament i aparellament. S'ha vist que les femelles embarassades formen colles, segurament, per protegir-se, i que poden pondre milers d'ous, sovint en roques que vigilen de prop, però no se sap si és una espècie amenaçada o quins són els seus depredadors naturals. 


Veus una errada? Fes-m'ho saber!

EL GAT SABERUT

Les entrades més populars de la darrera setmana

Introducció a l'edat mitjana

La independència dels Estats Units

Els grecs

Els egipcis

La religió a l'edat mitjana