L'ésser viu més alt del món

L'ésser viu més alt del món és una Sequoia sempervirens (o Sequoia roja) anomenada Hyperion (del grec que viu a les altures) de 115,85 metres d'alçada, que es troba al Parc Nacional de Redwood, al nord de San Francisco (Califòrnia). Va ser descoberta el 25 d'agost del 2006. Existeixen altres 35 sequoies catalogades a tot el món que sobrepassen aquests 100 metres.

En realitat, la seva ubicació exacte és un secret per a gairebé tothom. Només alguns biòlegs i guardaboscos la coneixen. D'aquesta manera, s'evita que curiosos i turistes li puguin fer mal. No hi ha cap camí ni rètol que serveixi per arribar-hi. La discreció és absoluta.

Aquesta sequoia té uns 600 anys de vida i més de 2 milions de fulles. Al seu voltant hi ha un munt de companyes de grans dimensions, fins i tot algunes que també sobrepassen els 100 metres. Així, podem dir que aquest gegant està ben amagadet i camuflat.

Antigament va haver-hi un arbre més alt, un eucaliptus d'Austràlia, que va superar els 150 metres d'alçada. La seva mida va ser presa en 1872. No obstant això, aquest eucaliptus ja no és viu avui dia. 

Pel que fa al volum, l'arbre més gros és el General Sherman, una altra sequoia que es troba al Parc Nacional de Sequoies, en Califòrnia. La seva alçada és de "només" 83,8 metres, però és considerat l'arbre amb més quantitat de biomassa del planeta.

Sequoies de Califòrnia


Veus una errada? Fes-m'ho saber!

EL GAT SABERUT


Les entrades més populars de la darrera setmana

Els egipcis

L'absolutisme monàrquic

Introducció a l'edat mitjana

Les croades

Els cavallers medievals