L'animal més verinós del món

L'animal més verinós del món és una medusa anomenada Chironex fleckeri, tot i que se la coneix popularment com a vespa marina.

La majoria de meduses són cegues, però aquesta té quatre grups de vint ulls, i pot nadar amb impulsos de metre i mig per segon. En qüestió de pocs minuts, una picada d'aquest animalot pot matar una persona adulta per una fallida cardíaca. El dolor pot ser insuportable només fregant-se amb ella. Qui hi sobreviu pot patir forts dolors durant setmanes i conservar per sempre una important cicatriu a la zona de contacte amb els tentacles. En pot tenir fins a 60 d'una llargada d'uns 80 cm; en alguns casos de fins a tres metres. Quan més edat té la medusa, més perillós és el seu verí. 

Vespa marina 
Font

Un sol exemplar pot contenir prou verí per matar fins a 600 persones. Es creu que des de la dècada dels 50 ha matat més de 5.000. La mida del seu cos pot ser d'entre 10 i 20 cm. És translúcida i brilla en la foscor, i només viu entre tres i sis mesos. A més, té 24 ulls.

Aquesta bestiola la trobaràs principalment a les aigües tropicals del nord d'Austràlia. Si hi vas, ves amb compte! sobretot entre els mesos d'octubre i maig, que és quan s'apropa a les costa per reproduir-se. De fet, en aquest època se sol prohibir el bany en algunes platges australianes.


Veus una errada? Fes-m'ho saber!

EL GAT SABERUT


Les entrades més populars de la darrera setmana

La independència dels Estats Units

Introducció a l'edat mitjana

Els grecs

Els egipcis

Quins van ser els primers documents escrits en català?