Curiositats del dit petit

El dit petit (també anomenat: menovell, menuell, auricular, xic, menut, gorrí i corruntxet) sembla un dit insignificant, oi? Doncs sense ell la nostra mà perdria un 50% de la seva força.


En algunes cultures aquest dit genera significats molt particulars. Per exemple, si a l'Índia l'aixeques, significa 'amistat trencada', perquè t'has empipat amb algú. 

A la Xina, aixecar-lo representa el mateix que per a nosaltres aixecar el dit del mig. 

En canvi, al Japó, si ho fas mentre parles de dues persones, significa que estan vinculades sentimentalment. En aquest país, antigament, les dones es tallaven el dit petit com a mostra de lleialtat i amor. Si se'l tallaven i l'hi entregaven al marit, demostraven que no li havien fet el salt. També d'aquest país ens ve la tradició d'entrellaçar-lo amb el d'una altra persona per generar simbòlicament una promesa entre totes dues. Originalment, si no complies la promesa, t'havien de tallar el dit.

En la mitologia japonesa el dit petit és molt especial per causa d'una llegenda que diu que dues persones amb un fort lligam estan unides per aquest dit amb un fil vermell invisible. Aquest fil pot tibar-se o enredar-se, però mai es trencarà. Aquesta creença serveix per a relacions romàntiques o d'amistat.


Veus una errada? Fes-m'ho saber!

EL GAT SABERUT

Les entrades més populars de la darrera setmana

Els mahajanapades i l'Imperi Nanda

El període vèdic de l'Índia

El "descobriment" d'Amèrica

Edat Contemporània

Història de Catalunya